Apteekin Palvelut

Reseptilääkkeiden toimitus

ja lääkeneuvonta

Reseptiasiakkaita varten on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Reseptilääkkeet toimitamme suoratoimituspisteissä, jolloin sama farmaseutti palvelee reseptien vastaanotosta lääkeneuvonnan kautta kassatoimintoihin asti. Reseptien käsittelyssä tarkistamme reseptilääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet. Reseptintoimituksen yhteydessä tarkistamme, onko lääkkeelle saatavilla edullisempaa vaihtoehtoa. Teemme lääkevaihdon asiakkaan päätöksen mukaisesti ellei lääkäri ole kieltänyt vaihtoa.

eResepti Kanta.fi -sivuilla

Reseptien uusiminen

Sähköisten reseptien uusintapyynnöt toimitamme asiakkaan pyynnöstä reseptin määränneelle lääkärille. Uusintaan on varattava aikaa enintään 8 vuorokautta.

Uusintapyynnön voi lähettää sähköisesti, kun reseptin voimassaolon päättymisestä on alle 4 kuukautta aikaa.

Reseptien voimassaoloaikoja ja uusintatietoja ei voida antaa apteekista puhelimessa. Palvelu on maksullinen.

Annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelu valmiisiin viikkoannoksiin helpottaa lääkkeiden oikeaa ja turvallista annostelua.

Lääkitysmuutosten yhteydessä lääkehävikki vähenee. Jakeluun siirryttäessä tehdään kokonaislääkityksen tarkistus, tarkistetaan mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet, päivitetään lääkelistat ja otetaan käyttöön annosjakelureseptit.

Jakelu tehdään koneellisesti annospussinauhoihin (ks. Anja-annosjakelu) tai käsin dosetteihin. Palvelu on maksullinen, katso palveluhinnasto.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Oletko epävarma lääkkeiden ottoajoista tai yhteensopivuudesta? Epäiletkö lääkehaittoja?

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja soveltuvuus iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä keskustelu, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon.

Apteekki tarvitsee tarkistusta varten tiedot käytetyistä resepti- ja itsehoitolääkkeistä sekä luontaistuotteista, vitamiineista ja ravintolisistä. Palvelu on maksullinen, katso palveluhinnasto.

Lääkkeenvalmistus
 
Lääkkeenvalmistus on apteekin perinteinen tehtävä. Valmistamme yksilöllisen ex tempore -reseptin mukaiset voiteet, kapselit, liuokset ja annosjauheet. Valmistettavan lääkkeen toimituksessa on varauduttava pidempään toimitusaikaan.
 

Schengen-todistus ja jäljennös sähköisestä reseptistä. 

Apteekista on saatavissa ulkomaan matkaa varten mukana kuljetettaville lääkkeille:

Palvelu on maksullinen.

Lääkejätteitten vastaanotto

Vanhentuneet tai käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätteitä, jotka tulee palauttaa apteekkiin hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit, jodi- ja bromipitoiset lääkkeet sekä solunsalpaajat lajitellaan erikseen, ruiskut ja neulat pakataan astiaan.

Lisätietoa

Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus helpottaa asioiden hoitoa asiakkaan ollessa toistuvasti estynyt asioimaan henkilökohtaisesti apteekissa. Laskutamme kuukausittain joko kotiin lähetettävällä laskulla tai suoramaksulla tai e-laskulla pankin kautta.

 

Hoitola Helmen palvelut

 

 

 
Palveluhinnasto 1.1.2020 alkaen